Archive for category Blandat

Mammas lyckliga gata

Så kom den, den där dagen som jag tror att många vuxna barn fasar lite för. Dagen när föräldrarna meddelar att de tänker sälja bostaden, den lägenhet eller hus som man har växt upp i. Mina föräldrar droppade den nyheten i helgen och jag tog emot den med blandade känslor. Jag förstår att de tycker att huset är onödigt stort till två personer och att det är jobbigt att ta hand om huset och den stora trädgården. Andra halvan av mig drabbas av lätt panik för vilken trädgård ska jag nu hålla till i varma sommardagar när man blir som en grillad kyckling på balkongen? Dessutom verkar det som mina föräldrar tänker överge Malmö och flytta norrut. De har kontaktat en mäklare i Ängelholm med önskemål om ett mindre hus, inte alltför långt från havet och gärna med en liten lummig och idyllisk trädgård. Så det är bara att börja vänja sig vid tanken att mitt barndomshem snart kommer bli någon annans barndomshem.

Tags: , , , , , , ,

Dags att ta tag i mitt liv

Alltså, jag tycker inte att jag äter så väldigt mycket skräp under december, men uppenbarligen så gör jag det eftersom inget i min garderob passar längre. För jag misstänker att alternativet att alla mina kläder skulle ha krympt i garderoben inte är så realistiskt. 😛

kan inte knäppa byxorna

Så nu har jag varit och skaffat ett gymkort och nu sitter jag och kollar på träningskläder på nätet. Kommer nog behöva beställa lite andra vardagskläder också, annars får jag gå i myskläder tills kilona börjar trilla av och det kan ju ta ett tag.

Men nu är jag på G i alla fall! Hoppas att ni har haft ett gott slut och ett gott nytt därute!

 

Tags: , , , , ,

Karlar och fotboll……

RosenbergDetta med karlar och fotboll är nog någonting som jag aldrig kommer att förstå. Var jag än har gått idag så har det pratats MFF och Rosenberg och vad som kommer att hända med hans avstängning eller inte. Alla verkar ha olika teorier och de allra flesta verkar vara överens om att de tycker att han ska få spela Champions League i alla fall.

Är det lika hysteriskt i andra städer när det handlar om fotboll? I Malmö så känns det nästan som att MFF mer är en religion än ett fotbollslag 🙂 Det är kanske sant som en del säger att vi inte mår bra av att vara hedningar utan att alla behöver någonting att tro på. Så en del har gjort fotboll till sin religion. 😉

Tags: , , , , , ,

Zlatan tillbaka efter avstängningen!

Åh, så var ordningen återställd då! Zlatan är tillbaka efter sin avstängning! Nog för att jag tyckte att den var ett på tok för hårt straff med tanke på vad han gjorde.

Visst har han temperament och visst ibland kan det var bättre att kanske vara tyst stället för att häva ur sig allt som man tänker. Men det är ju inte riktigt Zlatan om han inte har sina ”utbrott” 😉

Men han är och kommer alltid att vara en av världens bästa fotbollsspelare. Att han kan vara så stor och stark och ändå så snabb är för mig ett mysterium. Det är lika roligt varje gång att se när spelare ska försöka springa in i honom för att tackla honom men det resulterar i att de själva ramlar som bowlingkäglor hahah!

zlatan 2

Tags: , , ,

Trist start på veckan

Jaha, denna veckan kunde ju börjat lite roligare….. Verkar som att flera av mina vänner som jobbar för Sony Mobile blir varslade idag 🙁 Jag har bara sett det som står i tidningen så jag vet inte om de är drabbade eller inte ännu. Men även om de inte blir drabbade personligen så är det ändå otroligt tråkigt. Jag menar 1000 jobb, det är jäkligt många.

Jag jobbade på Flextronics innan och de varslade folk flera gånger innan jag var en av dem som fick gå. Även om jag klarade mig de två första gångerna de varslade så blir liksom arbetsplatsen inte det samma. Folk är oroliga och rädda. Nu hade ju jag ”tur” som inte hade barn och hus att oroa mig över om jag skulle bli arbetslös. Värst var det ju för de stackarna när båda parterna i förhållande arbetade på Flextronics, då riskerade de ju att bådas inkomst helt plötsligt blev 80% utan OB-tillägg och sånt.

Nej, fy detta var verkligen ingen rolig läsning att börja veckan med.

få sparken

Tags: , , ,

Vinterkräksjuka :(

Idag tycker jag verkligen synd om mig själv! För första gången så har jag fått vinterkräksjukan, och jag hoppas verkligen att det aldrig händer igen! Detta måste ha varit det värsta dygnet i mitt liv! Jag har bokstavligt talat sovit på toaletten, det var liksom ingen mening att gå tillbaka till sovrummet.

Det är ju en sak om man bara kräks, då kan man ju ha en spann bredvid sängen ifall man behöver spy. Det är ju när man inte har kontroll på vad och när det tänker komma från andra änden som det är otäckt 🙁 Ett tag satt jag på toa och hade hinken framför mig…..

Men nu känns det lite som att det har lugnat ner sig i alla fall och att det värsta är över, hoppas jag. Men jag har fortfarande inte vågat varken äta eller dricka någonting. Det är kanske därför det har lugnat ner sig för att det finns inget mer kvar i kroppen…..

Vet att de säger att är viktigt att dricka så man inte blir uttorkad men jag vill verkligen inte få upp eller ut det som jag stoppar i mig. Känner ingen vidare hunger eller törst heller för den delen. Har lite skorpor hemma som jag kan ta om jag blir hungrig sedan tänkte jag. Tror till och med att jag har en påse med blåbärssoppa stående, det är väl bra om man inte är bra i magen va?

Tror jag ska gå och lägga mig nu faktiskt, blev ju inte så många timmars sömn i natt…. Natt natt!

Vinterkräksjukan

 

Tags: ,

Önskar alla en god jul!

Smugit in till datorn en stund medan vi alla försöker låta julmaten sjunka innan det är dags för ris á la malta. Det är egentligen galet enligt mig att ha en så tung dessert efter all mat man redan har stoppat i sig.

Vi har ändå försökt att dela upp det lite så att vi har det kalla julbordet först och sedan har vi julklappsutdelning innan vi plockar fram det varma julbordet. Men vi har inte riktigt kommit på vad vi ska göra mellan det varma julbordet och efterrätten. Jag älskar verkligen ägg och sill så jag äter mig ju mer eller mindre mätt på alla goda sillinläggningar som mamma gör. Så när dem varma maten kommer in så är det bara en liten bit Janssons frestelse och typ en eller två köttbullar och prinskorvar med rödkål som jag äter. Det får liksom inte plats mer.

Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska få plats med ris á la malta, men det ska nog gå på något sätt 😉

Hoppas att ni har en riktigt god jul därute och njut av julen!

julbord

Tags: , , ,

Sprider doft av jul i hela Rosengård :)

Ok, det är inte så ofta som jag är huslig hemma men ibland händer det och speciellt såhär inför advent. Jag älskar verkligen jul så detta är den högtid som jag helt klart bryr mig mest om och värnar om traditionerna.

Så när jag var och letade efter ett bra recept på lussekatter så hittar jag också ett recept på glögg. Ska jag vara helt ärlig så visste jag faktiskt inte att man kunde göra sin egen glögg. Så lussekatter är nu klara och står på diskbänken och svalnar så tänkte jag ta tag i det här med glöggen.

Det doftar helt fantastiskt gott redan nu så jag kan knappt vänta på att känna hur det kommer dofta när glöggen puttrar också. Tänkte inte på att köpa pepparkakor när jag var i affären kom jag på nu. Pepparkakor, lussekatter och glögg är ju den ultimata adventsfikan!

Och ja, det är ok att köpa pepparkakor ibland för det blir ett lite väl stort projekt att baka både lussekatter och pepparkakor på en och samma dag. Så man får börja med att köpa pepparkakor tills man har bakat lussenkatter och har dem redo i frysen. Sedan blir nästa projekt att baka pepparkakor. Sedan har man allt man behöver redo för att sno ihop den perfekta julfikan 🙂

Ok, dags för glögg. Trevlig första advent på er!

lussekatter och pepparkakor

Tags: , ,