Jag ska fira jul och nyår hos en kompis som också bor i Rosengård. Därför tänkte jag att ge bort fina vinglas i julklapp och kanske skåla in det nya året med dem. Det ska blir riktigt spännande och vara med om ett annorlunda helgfirande än vad jag är van vid. Min kompis kommer nämligen från en annan kultur. Jag har alltid tyckt om att uppleva nya kulturer. Inget är så underbart som att få träffa människor från andra länder och smaka på deras mat med mera. Dessutom får jag dela med mig av hur vi svenskar kan vara och vad vi har att erbjuda. Detta har gjort att min kompis till exempel har fått upp ögonen för våra delikatesser som kräftor och räkor. Så numera bjuder han in mig till hans kräftskiva som brukar gå av stapeln varje år. Festen brukar vara en av årets höjdpunkter för oss som bor i Rosengård.

Jul- och nyårsfirande

(Visited 1 times, 1 visits today)